Jubilarni nastup Srne, Šimunića i Pletikose

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: stadiums.football.co.uk
U srijedu, 6. veljače Hrvatska će se na Fulhamovom stadionu Craven Cottage u 15 sati suočiti s Južnom Korejom. Jubilarni stoti nastup trebali bi upisati Darijo Srna, Josip Šimunić i Stipe Pletikosa te time sustići Darija Šimića po broju nastupa u svetom dresu.

Izbornik Štimac najavio je da će u napadu igrati Olić i Petrić te da će šansu dobiti i novi igrači, Ademi i Andrijašević.

„Hrvatska je moja država, sa srcem igram za nju. Još uvijek sam kapetan ove generacije prema tome ja sam svoj životni san ispunio. Toliko nastupa za svoju domovinu i pred svojim navijačima – to je nešto posebno. Mnogo smo lijepih trenutka skupa proživjeli, radovali se svi zajedno, a istina je i da sam i plakao i tugovao. Kad se podvuče crta, to je velika čast“, rekao je Darijo Srna za Sportske Novosti.

Izbornik je za ovaj susret poštedio Perišića, Vidu, Badelja, Radoševića i Kovačića, što znači da bi priliku mogli dobiti pomalo zapostavljeni Vukojević i Kranjčar.

Inače, Južna Koreja je trenutačno 32. reprezentacija svijeta prema Fifinoj ljestvici. Nastupila je na posljednjih sedam svjetskih prvenstava s najboljim rezultatom 2002. godine kada je ostvarila četvrto mjesto. Prognoze za SP 2014. zasad su pozitivne te će sudeći po činjenici da će Južna Koreja preostale utakmice igrati većinom kod kuće, vrlo vjerojatno osmi put zaredom izboriti nastup na SP-u. Po pitanju Azijskih prvenstava, Južna Koreja može se pohvaliti brončanim odličjima iz 2007. i 2011. godine.

Utakmica Hrvatske i Južne Koreje zapravo je uvertira u spektakl na Wembleyu odnosno utakmicu između Engleske i Brazila koja počinje u 20:30, a za nogometne sladokusce vrijedi spomenuti i ostale zanimljive susrete poput Španjolske i Urugvaja u 19 h ili pak Švedske i  Argentine u 20:30 sati. Tu su također i dvije utakmice u sklopu Afričkog kupa nacija koje vrijedi izdvojiti zbog većih uloga i naboja, a to su Nigerija – Mali u 16 sati te Gana – Burkina Faso u 19:30 sati.

 Izvori: Jutarnji list / Sportske novosti

Popularni Članci