LAKA LOVA Ukrajinci brutalno digli cijene smještaja za finale Lige prvaka, noć i po tisuću eura za obične rupe

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Mala ukrajinska škola iznajmljivanja apartmana

Finale Lige prvaka, u kojem se sastaju Real i Liverpool igrat će 26. svibnja u Kijevu. Pročačkali smo malo internetske stranice za najam apartmana i uvjerili se da su Ukrajinci strašno podignuli cijene smještaja, jer se na finalu očekuju deseci tisuća navijača Kraljevskog kluba i Redsa.

Na Airbnb-ju cijene za jednu osobu u intervalu od 25. do 27. svibnja kreću se od 172 eura za sobu do čak 3600 eura za luksuzni apartman. Dobar dio apartmana nema nijedne ocjene gostiju što vjerojatno znači da se inače ne iznajmljuje, ali čak i takvi apartmani za ovu izvanrednu situaciju dođu između 400 i 600 eura za jednu noć.

Jedan iznajmljuje apartman za pet osoba po cijeni tisuću eura noć, a da sve bude u skladu s nogometnim duhom, nabavio je i stolni nogomet, koji je istaknuo na naslovnici oglasa. Sa slike se jasno isčitava da se stan raspada, ali vlasnika to nimalo nije omelo da postavi cijenu noćenja od tisuću eura.

Ovaj jedan vlasnik iznajmljuje minijaturni stančić bez ijedne slike u oglasu sa samo jednim krevetom za 1700 eura noć. Naglašava kako se stan nalazi svega 15 minuta pješke od Olimpijskog stadiona gdje će se igrati finale Lige prvaka. Ta činjenica mu je bila dovoljna da izvjesi astronomsku cifru.

Gore smo spomenuli cijenu sobe od 172 eura. To je jedna jedina koju smo našli po toj cijeni. Ostale sobe se kreću od 300 do 500 eura za noć, a riječ je o najobičnijem starom raspadnutom krevetu.

Nije puno smještaja ostalo u ponudi što znači da je navala navijača već sada ogromna. Cijene bi do početka utakmice još više mogle rasti.

Na Booking.comu cijene su još brutalnije nego na Airbnb-ju. Za navedeni termin na Booking.comu nemoguće je naći smještaj ispod tisuću eura za noć. Što je najluđe od svega, ni tamo nije ostalo još puno smještaja – štoviše znatno manje nego na Airbnb-ju.

Jedni će ovu situaciju komentirati na način da će pohvaliti Ukrajince, jer itekako dobro razumiju ekonomsku logiku ponude i potražnje – nikoga oni ne sile da dođe, sve je po načelu Tko voli, nek' izvoli – dok će drugi komentirati da je riječ o najobičnijoj ljudskoj pohlepi, jer kako za tisuću eura možeš iznajmiti šupu s raspadnutim krevetom.

Što god mi o svemu mislili, jedno je sigurno – apartmani će u Kijevu krajem svibnja biti prepuni navijačima, ili točnije rečeno, klasičnim konzumentima potrošačkog društva.

Popularni Članci