MNK SQUARE PREDSTAVIO POJAČANJA Vratio se Đuraš, stigao Brazilac Pelé, a Željko Raguž novi predsjednik

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Predstavnici Malonogometnog kluba Square danas su održali konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi predsjednik kluba Željko Raguž, ali i dva pojačanja ekipe, Dubrovčanima već poznati Maro Đuraš i Brazilac Leonardo dos Santos Pelé.

„Hvala dosadašnjem predsjedniku Jeliću što je ostavio organiziran klub kao rijetko koji u gradu i zemlji. U Sqaureu je uvijek bila praksa da se ostvari ono što je dogovoreno. Nema dugovanja prema nikome. Iz iskustva vam mogu reći kako tako nije u nekim drugim sredinama,“ izjavio je Raguž, inače donedavni predsjednik Košarkaškog kluba Dubrovnik koji je napustio tu funkciju.

„Tu sam bio posljednje tri godine, klub smo uveli u Prvu ligu, a iz financijskog smo minusa prešli u plus. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako sam tamo ostvario što sam htio, no mogu kazati kako sam u košarci više odrađivao taj posao, a ovdje sam došao iz strasti, jer volim mali nogomet,“ kazao je novi predsjednik kluba najavivši kako će klub biti jedno vrlo ugodno iznenađenje za predstojeću sezonu.

„Prosjek me ne zanima. Da najavljujem ovdje titule, bilo bi bahato jer pored nas u ligi imate klubove koji imaju daleko veći budžet nego mi. Imate Futsal Dinamo, imate Split, Uspinjaču, Vrgorac. Sigurno ćemo biti jedno ugodno iznenađenje za sezonu. Očekujemo atrakciju, dobar nogomet sukladno pojačanjima, ali i postojećem kadru. Možemo se pohvaliti time kako 90 posto igrača dolazi iz Dubrovnika, time se malo koji klub može pohvaliti,“ dodao je Raguž.

Na konferenciji za medije su se prisutnima obratili Đuraš koji je prošlu sezonu odigrao u Splitu, a sada se vratio u Dubrovnik, kao i nadareni Pelé koji je igrao u najjačoj, španjolskoj futsal ekipi i kojega je preporučio Dario Marinović.

„Cilj nam je bio osvajanje prvenstva, nismo ga ispunili. Puno je igrača pošlo igrati u druge klubove, a ja sam se odlučio vratiti u Dubrovnik koji ima dobar pomladak koji voli trenirati i želi učiti. Uz našeg trenera mislim kako mogu dosta napredovati. Square se ove godine ima ambiciju natjecati za prvaka Hrvatske,“ izjavio je Đuraš.

„Zahvalio bih svima što su me tako lijepo prihvatili. Dat ću zaista sve od sebe da osvojimo titule, a tome će doprinijeti i ako budemo funkcionirali kao prava ekipa. Otkako sam postao profesionalac, uvijek sam volio nove izazove, što je meni sada Hrvatska. Porazgovarao sam s mojom obitelji, i oni su se složili kako je to dobro za mene,“ kazao je Pelé.

Dosadašnji predsjednik kluba Željko Jelić je bio skroman pa je svoj rad ocijenio 'dobrim' mada je poznato kakve je sve pomake za vrijeme njegovog mandata Square postigao.

„Znam kako smo se danas okupili zbog svega što će se događati ubuduće, ali bih se htio kratko osvrnuti na prethodnih pet godina Squarea. Vi već znate kako smo se natjecali u završnici za prvaka, kako smo dvaput bili u finalu kupa, kako smo od Squarea napravili prvoligaša, kako smo napravili stabilan klub,“ kazao je Jelić zahvalivši se svim igračima, suradnicima i svima onima koji su dali doprinos klubu.

„Sve ovo ćemo podići na jednu veću razinu. Nadam se kako će Square u narednim sezonama pobuditi još veći interes za futsal u Dubrovniku, a i kako ćemo napraviti nešto više u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi,“ izjavio je.

Trener kluba Siniša Bačić kazao je kako se stil igre neće taktički pretjerano mijenjati, ali kako će u napadačkom dijelu sigurno doći do rasta kvalitete, no o tome će se tek razmišljati s obzirom na to kako su pripreme tek na početku.

 „Bio sam u klubu i kao igrač, i kao trener. U samim početcima znam kako će novi predsjednik sa starom upravom biti jako ozbiljan. Uvijek su radili sve kako bi klub dobro funkcionirao. Što se tiče prijelaznog roka, napravili smo dobar posao jer smo radili ciljano. Nismo dovodili puno igrača. Jezgra je domaća, jezgra je ista ona s kojom smo prošle sezone bili ugodno iznenađenje. Dodali smo ono što nam je falilo, a to su gol igrač koji nam se vratio doma i jedan ekstra igrač, a to je Brazilac,“ kazao je.

Kapetan Hrvoje Cvjetković kazao je kako je ionako dobra baza pojačana s dva vrhunska igrača što će zasigurno donijeti još bolje rezultate.

„Drago mi je što je 70, 80 posto igrača ostalo od prošle godine tako da imamo okosnicu ekipe koja je iznijela težak teret. Sad smo pojačani s dva velika igrača. Treba zavrnuti rukave, raditi i krvavo trenirati te pokazati kako zaslužujemo biti u vrhu hrvatskog futsala kao što smo bili i dosad,“ izjavio je Cvjetković.  

Popularni Članci