NAPOKON DOČEKAO SVOJE PRIZNANJE! Dubrovčanin proglašen za najboljeg hrvatskog vaterpolista

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U splitskoj Noći hrvatskog vaterpola, održanoj sinoć u hotelu “Le Meridien Lav”, Maro Joković proglašen je najboljim hrvatskim vaterpolistom u 2019. godini.

Tako je svojim glasovanjem odlučio Večernjakov žiri, koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi i vaterpolski treneri. I to iz svih hrvatskih središta: Renco Posinković i Dejan Savičević iz Splita, Željko Tonković i Damir Burburan iz Rijeke, Dalibor Radonić i Franko Antunović iz Zagreba, a Emil Nikolić povezao je Dubrovnik, Korčulu i Zagreb, piše Večernji
Jokoviću je tako prvi put, u 33. godini, pripala tradicionalna nagrada - statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Zbog obveza njegova Olympiakosa u grčkom prvenstvu (i gradskog derbija s velikim rivalom Ethnikosom) Maro nije mogao doći na proglašenje (trofej je u njegovo ime primio izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak), ali se zato nazočnima obratio videovezom. – Žao mi je što večeras nisam s vama, ali takav je život nas profesionalaca. Kao i svake godine, konkurencija u hrvatskom vaterpolu za izbor najboljeg pojedinca je velika, pratio sam anketu i drago mi je da su istinski poznavatelji vaterpola meni dali taj glas. Na meni je da tu nagradu opravdam i sljedeće godine – poručio je slavodobitnik.

Popularni Članci