ODLIČNA ORGANIZACIJA 'Uz Du Motion postali smo prepoznata trkača destinacija'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Vedran Salvia
Cilj nam je bio da Dubrovnik bude prepoznat kao trkača destinacija i u tome smo uspjeli, rekao je direktor Du Motiona Alen Bošković na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati ove trkače manifestacije koja je održana 27. i 28. travnja.

- Utrka je rasprodana tri mjeseca prije, nastupili su trkači iz 50 država, a vidjeli smo i tendenciju zadržavanja tih trkača u Gradu. Osim Dubrovnika, kako imamo saznanja, dosta njih će nastaviti svoje putovanje po Hrvatskoj. - rekao je Bošković.

- Što se tiče sportskog dijela priče, imali smo preko tisuću trkača na Polumaratonu i na utrci 5K, oko petstotinjak djece na dječjoj utrci te oko 100 trkača na zidinama. Dubrovnik je ispunio očekivanja i preko 11 tisuća noćenja je potvrda onoga što smo tražili kroz dodatni sadržaj. - dodao je Bošković, koji je dodao da je bitan aspekt Du Motiona i humanitarni naglasak, objasnivši da je u zadnjih pet godina održavanja utrke prikupljeno oko 300 tisuća kuna.

Direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je kako je u travnju ostvareno 126 tisuća dolazaka što je 42 posto više nego lani. Također, zabilježeno je i 333 tisuće noćenja što je 23 posto više nego u 2018. godini.

-  Ovo je fantastičan projekt. Posebno je važno kad uspijemo povezati lokalno stanovništvo i strane posjetitelje. Du Motion je tu uspio, veseli nas broj volontera, koji rado sudjeluje u ovom projektu.  - navela je Vlašić.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić  rekla je kako je nju dirnuo humanitarni dio Du Motiona, dok je pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić zaključio kako se treba nastaviti na ovom tragu te još više raditi kako bi Du Motion bio još bolji.

Popularni Članci