PRVA ĆE SE PAMTITI! Dubrovkinja Ćirić-Bagarić zaustavljena u drugom krugu WTA 125 u Kataloniji, čeka je novi ranking karijere

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: HTS
Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić zaustavljena je u drugom krugu WTA 125 Challengera u španjolskoj Lleidi. Poražena je od Kolumbijke Osorio s 2:1 (6:0, 1:6, 6:1). 

Dvadesetogodišnja Ćirić-Bagarić u prvom je kolu upisala prvu pobjedu protiv igračice iz top 100, točnije 74. igračice svijeta, francuske tenisačice Dodin. U drugom je kurugu ovog Challengera u Kataloniji za protivnicu imala Kolumbijku Osorio. Trenutno 63. na WTA ljestvici. 

Nije krenulo dobro za Luciju, koja u prvom setu ne dolazi do osvojenog gema, ali uzvraća gotovo istom mjerom u drugom setu. U trećem setu Osorio ima 4:1 i svoj servis. Dubrovkinja je u tom gemu imala prednost za napraviti break, ne iskorištava priliku za smanjenje na 4:2, pa odlazi Kolumbijka na 5:1, kasnije i 6:1. 

No, ovaj je nastup na 115 tisuća dolara vrijednom WTA Challenger turniru već uspjeh za Dubrovkinju sa zagrebačkom adresom. Tu je novi skok, najbolji ranking karijere (WTA 181). Prošlu godinu nastupala je na ITF turnirima, a kako raste na svjetskoj ljestvici, tako dolaze sve veći i jači turniri. Cilj su kvalifikacije grand slamova, isticala je Ćirić-Bagarić u više navrata. 

Popularni Članci