SADA JE I SLUŽBENO Košarkaški klub Dubrovnik je prvak A-2 lige jug!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Pobjedom u Zadru protiv KK Sveučilište u Zadru (101:88), igrači trenera Željka Vreće su kolo prije kraja osigurali naslov i igrat će u kvalifikacijama za Prvu ligu. Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu mlađih kadeta protiv Splita (69:67), jedne od najboljih momčadi u ovom uzrastu u Hrvatskoj.

SENIORI

Do naslova prvaka došlo se očekivanom pobjedom u Zadru protiv KK Sveučilište u Zadru. Na poluvremenu je bilo +9 (52:43), na kraju treće četvrtine 12 poena razlike za sigurno slavlje i potvrdu onoga što se znalo nakon trijumfa protiv Sonik Puntamike šest dana ranije u sportskoj dvorani u Gospinom polju (100:59). Kvalifikacijski turnir za Prvu ligu trebao bi se krajem travnja ili početkom svibnja, a od pet prvaka dva najbolja će nakon razigravanja svatko sa svakim - izboriti veći rang natjecanja.

- Pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Dobra utakmica, puno koševa. Sve čestitke igračima - iz Zadra se odmah nakon utakmice javio trener Željko Vreća.

KK Dubrovnik: Boban 11, Šeparović 8, Stasjuk 4, Šojka, Glavinić 2, Mustapić, Režić 23, Vodopija 14, F. Vujičić 21, Tešija 18.

U posljednjem kolu u nedjelju u Dubrovnik dolazi KK Solin.

KADETI

Šesti prvenstveni poraz kadeta Dubrovnika u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. KK Split je na domaćem terenu slavio 89:65. Sve je bilo jasno nakon uvodnih 10 minuta i rezultata 34:14.

- Slabo smo ušli u utakmicu, to nije naše pravo lice što se vidjelo u ostalim četvrtinama. Imali smo hendikep u visini, nedostajao nam je Ajduković, a nismo bili ni agresivni – kazao je Maro Lučić, trenera dubrovačkih kadeta.

KK Dubrovnik: J. Vujičić 2, Stasjuk 14, Petrović 17, Ferri, Vuletić 4, Tolj 5, Šiško, Lambeta 3, Radulović, Koprivica 18, Kriste 2. Trener: Maro Lučić.

MLAĐI KADETI

Bravo za mlađe kadete kluba koji su u razigravanju za završni turnir prvenstva Hrvatske - regija jug u nedjelju u Dubrovniku pobijedili KK Split 69:67 (16:20, 17:20, 24:12, 12:15).

Ključnim se pokazala trica kapetana Jakova Vujičića za 67:64 32 sekunde prije kraja. Gosti promašuju više pokušaja za produžetak, a potom Vujičić sa slobodnih bacanja devet sekundi prije kraja donosi nedostižnu prednost. Ovo je peta pobjeda, a na kontu su i dva poraza.
KK Dubrovnik: Kriste 21, Vidojević, Kapović 5, Bogdanović, Milivojević, Šimunović, Skvrce, Maštrapa, Lambeta 10, J. Vujičić 33, Živković, Žakula. Trener: Maro Lučić.

U posljednjem kolu na rasporedu je gostovanje protiv KK Mislav iz Podstrane.

ŠKOLA KOŠARKE

Škola košarke Dubrovnik osvojila je četvrto mjesto na završnom turniru prvenstva Dalmacije u Mini basketu za uzrast košarkaša rođenih 2007. godine i mlađih. Igrači trenera Luka Bijelića su u polufinalu poraženi od Sonik Puntamike 32:19, a potom i od Škole košarke Koš Zadar 28:18.

Škola košarke Dubrovnik: Ivan Obrovac, Niko Grošeta, Toni Gaćina, Tin Juraj Skvrce, Lovro Skvrce, Juraj Kulušić, Jakša Rubin, Roberto Selmanović, Pasko Prnjat Barbieri, Matija Bačić, Frano Pavlić, Luka Gulan, Ivano Perić i Bruno Perić.

Popularni Članci