DUBROVNIK SHARKSI RASTURAJU! Prvo Banja Luka i Osijek, a ove nedjelje srušili su Split i Zagreb: "nas šest, njih dvadeset"

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija
U nedjelju je u Splitu odigran drugi turnir Hrvatske flag footbal lige. Dubrovnik Sharksi i dalje su jedina neporažena momčad ove sezone. 

Na prvom turniru u Bjelovaru (6. travnja) upisali su pobjede protiv Osijek Cannonsa i Banja Luka Rebelsa, koji ove sezone sudjeluju u Prvenstvu Hrvatske. Drugi turnir odigrao se ove nedjelje na Parku mladeži, gdje su dubrovački Morski psi svladali domaćina, Split Seawolvese (40:35), pa potom i Zagreb Patriotse (45:29). Savršenih 4-0 na otvaranju sezone. 

"Glavni pretedent za naslov je Split. Pobjeda protiv njih je bio jedan veliki uspjeh s obzirom da smo išli sa šest igrača, za utakmicu treba pet, a dobili smo ih na njihovom terenu. Dubrovnik je mala sredina, kada dođe, na primjer, jedan Zagreb koji ima dvadesetak ljudi, a nas trenutno šest. Zato je pobjeda još veća" - rekao je igrač Dubrovnik Sharksa Kruno Kuzmanić

Do kraja regularnog dijela preostala su još tri turnira. Sljedeći je u Zagrebu već za vikend (4. i 5. svibnja). Potom u Osijeku (18. i 19. svibnja) te na kraju u Dubrovniku (1. i 2. lipnja). Prvoplasirana momčad u regularnom dijelu bit će domaćin final foura. 

Sharksi su branitelji bronce, dok su četiri sezone prije toga, osvajali srebrna odličja. Sva četiri puta protiv Splita u finalu. "Naš cilj ostao je isti - domaćinstvo final foura i osvajanje naslova" - nadodaje Kuzmanić. 

Rafael Barkiđija

Kruno Kuzmanić na Kupu Hrvatske, u prosincu u Gospinom polju

Flag football, inačica američkog nogometa koja se igra pet na pet, bez kontakta, postao je i olimpijski sport. Prigodno, uvršten je u program Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine. Uz to, Hrvatski savez američkog nogometa (HSAN) primljen je u Hrvatski olimpijski odbor, tako da se razvoj ovog sporta u Hrvatskoj tek očekuje. Okupljena je i hrvatska reprezentacija, a dio reprezentativaca upravo je iz Dubrovnika. 

Osim seniora, ovog je vikend započela i juniorska liga. Natječu se Dubrovnik, Sarajevo, Split i Zagreb. "Split odnosi dvije pobjede dok Zagreb izlazi sa jednom pobjedom. Dubrovnik ovdje nije pokazao svoj puni potencijal, no sigurno će ga pokazati sljedeći put" - stoji na stanici HSAN-a. 

"Na kraju ovog kratkog razgovora želio bi se zahvaliti gosparu Luju Domaćinu, koji je odgodio odlazak na brod za još jednu godinu, kako bi uzeo zlato sa Sharksima" - pohvalio je svog kolegu igrač Dubrovnik Sharksa Kruno Kuzmanić. 

Popularni Članci