ŠPANJOLSKA SLAVI, ITALIJA TUGUJE Modrić ipak ostaje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Luka Modrić na naslovnicama je najtiražnijih europskih sportskih dnevnika nakon otkrića da neće biti ništa od velike senzacije prijelaznog roka.

Ključni igrač prvaka Europe s agentima je vršio pritisak na Real da ga pusti u Inter, a na kraju je to iskoristio za značajno povećanje ugovora i ostanak u Madridu, piše Index.hr.

Marca, najčitaniji španjolski list i jedan od najčitanijih sportskih dnevnika na svijetu neskriveno naklonjena Realu, preko cijele naslovnice razvalila je playmakera prvaka Europe u oduševljenom izdanju i veliki natpis: "Povišica! Modrić ostaje".

Ispod ključne informacije dodaje: "Hrvat je poboljšao ugovor s Realom i zarađivat će koliko i Sergio Ramos, 10 milijuna eura godišnje."

As, druga najprodavanija španjolska sportska tiskovina, također čitatelje mami ključnim igračem Reala nasmijanim na prvoj stranici, uz veliki naslov "Modrić ostaje". Također pojašnjava: "Madrid mu je poboljšao plaću, koja je sada na razini Baleove i Ramosove."

O tome koliko Španjolci ostanak Modrića smatraju riješenim, svjedoče naslovnice dviju najvažnijih novina El Munda i El Paisa. Iako nisu specijalizirani za sport, oni su posljednjih dana detaljno pratili sagu s Modrićem. Sada je ni ne spominju na naslovnicama.

Zanimljivo, katalonski sportski dnevnici El Mundo Deportivo i Sport na naslovnicama nemaju ništa o preokretu u pregovorima i Modrićevom ostanku u Realu. Naravno, da se situacija rasplela obrnuto, prvi bi likovali jer je najveći Barcelonin rival ostao bez ključnog igrača.

I dok Kastilja slavi Modrićev ostanak, a Katalonija ga ignorira, Italija ga ne može preboljeti.

Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, navodi da je "gotova Interova ljetna romansa s Modrićem i savršeni san", a na naslovnici današnjeg izdanja crnim slovima piše "Modrić nestao, ispario". 

Koliko je Gazzetta očajna u želji da u njen grad dođe Realov kreator i za kakve se slamke pri tome hvata, svjedoči i što dio naslovnice zauzima obavijest da je Modrić lajkao Perišićevu objavu na Instagramu.

Corriere dello Sport preko cijele naslovnice prikazuje Modrića kako radi ono što od jučer čine talijanski urednici sportskih novina: tužno širi ruke s razočaranim izrazom lica. 

"Modrić se zahvalio", ironično su napisali i dodali: "Hrvat je postigao dogovor s Realom i tako okončao Interov san. Luka nije na prodaju".

Izvor: Index.hr.

Popularni Članci