Strinić privremeno prekinuo karijeru zbog problema sa srcem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Na službenim stranicama AC Milan objavljeno je da Ivan Strinić prekida karijeru zbog problema sa srcem.

Hrvatski reprezentativac je bio na redovnom liječničkom pregledu u svom novom klubu. Talijanski velikan objavio je kako mu je pronađen početak hipertrofije srčanog mišića te ne smije igrati dok se ne obave dodatne pretrage, piše Index.hr.

"Na rutinskom liječničkom pregledu koji je obavezan za sve profesionalne sportaše u Italiji ustanovljena je hipertrofija srčanog mišića kod Ivana Strinića. Stoga će on morati privremeno obustaviti svoje sportske aktivnosti sve dok se ne obave detaljne pretrage nakon određenog vremena odmora", objavio je Milan.

Hipertrofija, odnosno povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportaša.

Strinić je ovog ljeta potpisao za Milan, a došao je kao slobodan igrač iz Sampdorije.

"Nema razloga za brigu, ništa se posebno ne događa. Odmarat ću desetak dana, ponoviti pretrage, ali liječnici vjeruju da bih, najkasnije kroz mjesec dana, trebao biti spreman igrati", rekao je Strinić za 24sata.hr i dodao:

"Zbog svega što se događa u svijetu nogometa, liječnici su jednostavno jako oprezni i zato su možda preporučili veće mjere opreza od onoga što je stvarno potrebno. Na svu sreću, odmor će mi dobro doći i da zaliječim ozljedu tetive", istaknuo je Strinić.

Lijevi bek hrvatske reprezentacije u karijeri je igrao za Hrvatski Dragovoljac, Hajduk, Dnjipro, Napoli i Sampdoriju. Igrao je i na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji te osvojio srebro u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Izvor: Index.hr

Popularni Članci