DIREKTOR BONINOVA DADIĆ 'Najlakše je nas optužiti, nisu nam rekli da je očevid gotov, nazvali su nas u 15.40 i pitali gdje smo dosad'

Autor: Vedran Salvia
"Najbitnije je od svega da Boninovo ne može pokupiti mrtvo tijelo dok mrtvozornik ne ustanovi smrt, mi idemo na teren kad nam to javi mrtvozornik, a ovdje nam je javljeno tek u 15.45 sati", riječi su kojima je direktor Boninova Marijan Dadić prokomentirao činjenicu da je danas do 17 sati mrtvo tijelo 73-godišnje utopljenice stajalo na plaži u Cavtatu.

Naime, 73-godišnjoj državljanki Velike Britanije pozlilo je u moru nakon čega je preminula. Bilo je to nešto iza 13 sati. No, njeno tijelo je stajalo prekriveno šugamanima na plaži sve do 17 sati, o čemu više možete pročitati OVDJE.

- Iskreno, kad ste me prvi put nazvali nisam bio upućen, tek sam sad vidio poslovođu i vozače. Dakle, mi smo oko 13.30 sati primili poziv da je pronađeno mrtvo tijelo. Naš dežurni djelatnik se čuo s policijom, rečeno nam je da bi očevid trebao biti oko 14.30 sati, no nitko nam nije rekao da je očevid gotov. - kazao je Dadić.

- Zašto nismo poslali odmah ekipu? Mrtvozorstvo nekad traje uru vremena, nekad 15 minuta, a nekad po dva-tri sata, pogotovo kad su slučajevi utapanja. Čekali smo da nam jave je li gotovo. A oni su nas nazvali u 15.45 sati i pitali nas gdje smo do sad?! A nije nas nitko zvao prije  iako smo se tako dogovorili. - riječi su Dadića,

Rekao je kako su imali sprovod u 16 sati na kojem su trebala biti četiri djelatnika Boninova.

- Ne možemo sprovod odgađati. Zvali smo drugu dežurnu ekipu, ove koji rade ujutro, njih smo skupili i uputili se na teren. Tijelo je pokupljeno nešto iza 17 sati. - dodao je on.

Poručio je da mu je žao zbog ovog događaja.

- Jako nam je žao. No, najlakše je sad sve svaliti na Boninovo, a vjerujte nam da Boninovo svoj posao odradi u najkraćem mogućem roku. Ali, sustav je takav da mi ne smijemo pokupiti pokojnika prije nego završi mrtvozorstvo. Da je to bilo na području Grada odmah bi nas zvali, ispalo je ovako jer je to na području Konavala. Ovaj tjedan ćemo tražiti i sastanak s Općinom Konavle i sa Županijom dubrovačko-neretvanskom da se neke stvari tu bolje ubuduće definiraju. - zaključio je za Dubrovački dnevnik direktor Boninova Marijan Dadić.

Popularni Članci