U ČIBAČU PA ZAGREB Prenošenje ogromne količine marihuane dogovoreno s Crnogorcima, ovo je bio plan!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S.
Na stranicama DORH-a objavljeni su službeni detalji oko slučaja prenošenja 341,8 kilograma marihuane preko Graničnog prijelaza Karasovići. 

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 24. kolovoza uz kaznenu prijavu privedena dvojica hrvatskih državljana (1979. i 1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili svaki po jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici; zajednički i dogovorno, znajući da im je to zabranjeno i u cilju da se nepripadno okoriste stjecanjem znatne nepripadne koristi; dogovorili sa za sada nepoznatim osobama na području Crne Gore prijenos veće količine droge konoplje (marihuana) s područja Crne Gore u Republiku Hrvatsku. Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik (1979.) 22. kolovoza 2019., za iznos od 15.000,00 eura koji je trebao podijeliti s drugoosumnjičenikom (1985.), u Crnoj Gori od za sada nepoznatih osoba preuzeo 41 paket sa ukupno 341,80 kilograma droge marihuane koju su te osobe ukrcale u autobus kojim je upravljao i koju je trebao prevesti do mjesta Čibača (Općina Župa dubrovačka), a odakle je drugoosumnjičenik (1985.) trebao organizirati prijevoz te droge do Zagreba. Policijski i carinski službenici su 22. kolovoza 2019. oko 15,30 sati prilikom granične kontrole na MCGP Karasovići u autobusu pronašli navedenu drogu.
Okrivljenicima je 24. kolovoza 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor, stoji u priopćenju DORH-a. 

Popularni Članci