DRAMATIČNO KRAJ OLIPE Vatrogasci, policija i Kapetanija dežurali cijelu noć, čeka se odluka hoće li jahtu otegliti (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Luksuzna jahta Kanga, duga 40 metara, gorila je između otoka Olipe i Pelješca. 

08:50 Tijekom noći preventivno su ostala su petorica pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci i 4 pripadnika JVP Dubrovačko primorje sa svom potrebnom opremom dežurati kraj jahte.Također su na mjestu događaja brod Pomorske policije i brod Lučke kapetanije Dubrovnik. Ozlijeđeni vatrogasci su na kućnoj njezi. 

"Brod se kontrolirao odnosno osiguravao cijelu noć, sanirao se požar. Opet je jutros pošla naša smjena na mjesto događaja. Mi ćemo i dalje osiguravati, pitanje je gdje će s jahtom, hoće li je pokušati negdje otegliti, ne znam." ispričao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović za Dubrovački dnevnik.

ČEKA SE ODLUKA HOĆE LI JE NEGDJE OTEGLITI

20:28 Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je za Dubrovački dnevnik kako požar još nije ugašen, a brodovi Lučke kapetanije, policije, kao i vatrogasci, ostat će na terenu cijelu noć. 

Radi se o jahti koja plovi pod malteškom zastavom, a od 13 osoba, četiri su člana posade i svi su uspješno evakuirani. Spasilačka akcija pokrenuta je jutros u 8:22 sati kada je posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio, zaprimljen poziv pogibelji zapovjednika motorne jahte 'Kanga'.

17:34 Troje vatrgoasaca ozlijeđeno je prilikom gašenja požara na jahti u blizini otočića Olipe. Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio zapovjednik JVP Dubrovačko primorje koji je kazao kako su se tijekom gašenja dogodile dvije eksplozije prilikom čega su lakše ozlijeđena tri vatrogasca.

GAŠENJE JAHTE POŠLO PO ZLU Buknule dvije eksplozije, ozlijeđena tri vatrogasca

16:35 Iz Lučke kapetanije su za Dubrovački dnevnik kazali kako se požar još uvijek gasi te kako nije došlo do onečišćenja. 

16:00 Gosti koji krstare po Jadranu jahtu u plamenu su snimili iz zraka.

ŠOKANTNI PRIZORI IZ ZRAKA Gosti na putovanju po Jadranu snimili jahtu u plamenu (VIDEO)

10:30 MRCC Rijeka koordinira sve potrebne aktivnosti u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik, čiji službenici su odmah isplovili prema poziciji pomorske nesreće, između otočića kod Malog Vratnika, na jugoistočnoj strani poluotoka Pelješca, odakle je poziv pogibelji uputio zapovjednik jahte, a koji je ujedno izvijestio kako je u brodskim spremnicima preostalo oko 40 tona pogonskoga goriva, tip 'diesel', stoga su na poziciju pomorske nesreće službenici MRCC Rijeka angažirali pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje, koji su po dolasku na poziciju nesreće poduzeli protupožarne mjere te osiguravaju morsku površinu u slučaju onečišćenja, uslijed eventualnog istjecanja pogonskoga gorica.

10:00 Vatrogasci su stigli iz Osmina, brodom Lučke kapetanije, i još uvijek se bore s vatrom.

Cijelo je nadgrađe izgorilo, vatra je trenutno na razini gornje palube, a pokušavaju je gasiti pjenom. Nadležne službe koordinirano nadziru područje pomorske nesreće koje je pravodobno osigurano u cilju gašenja požara i preveniranja, odnosno, suzbijanja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša.

Uzroci ove pomorske nesreće utvrdit će se u okviru očevida koji će provesti Lučka kapetanija Dubrovnik.

MRCC Rijeka je putem sustava obalnih radio postaja odaslala obavijest o događaju svim sudionicima u pomorskom prometu, u području ove pomorske nesreće, o kojoj je izviještena i Pomorska policija Dubrovnik.

Popularni Članci