GORI NA TRI STRANE U Orebiću se ne nazire kraj, u Neretvi požar i dalje aktivan, a u Konavlima se širi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nedjeljko Ćendo, DD
Na području Dubrovačko-neretvanske županije gori na tri lokacije: na Pelješcu kraj Orebića, u Konavlima u blizini Vojskog dola te u Općini Kula Norinska na području Neretve.

Požar kraj Orebića kod naselja Mokalo nastao je jučer oko 7 sati još uvijek ne jenjava.

"U Orebiću je stanje bolje, ali još to nije ni blizu gotovo. Vatrogasci će ostat na terenu, a i vojska je napravila smjenu. Moramo pripaziti da se ponovno ne aktivira i krene prema mjestu," kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

U Općini Kula Norinska bukuo je požar jučer oko 14 sati, a vatrogasci se trenutno bore s vatrom. 

"Požar je u Neretvi aktivan, bit će tu još puno rada," naglasio je Simović.

Jutros oko 8 sati konavoski vatrogasci izašli su na intervenciju zbog gustog dima koji se nadvio u blizini Vojskog dola, kod mjesta Šilješci. 

"U Konavlima se požar širi prema Brotnicama i puno je posla pred nama. Tri kanadera su u zraku i pomažu nam s ovim požarima," zaključio je Simović.

Zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH cijeli su dan angažirani na gašenjima požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon jutrošnjeg djelovanja jednog Canadaira na Pelješcu gdje je izbačeno oko 50 tona vode, trenutno se na jugu Hrvatske nalaze dva Canadaira, od kojih je jedan i dalje angažiran na požarištu Kula Norinska kod Metkovića dok je drugi Canadair upućen na novo požarište na području Čilipa. 

Na Pelješcu se trenutno nalaze samo kopnene snage i to 102 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske, javili su iz Morh-a. 

Popularni Članci