IMAMO I OVOTJEDNOG 'MEŠTRA' Vozio s preko tri promila po Nuncijati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 818 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 535 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 54 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 32 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

Od ostalih prekršaja izdvajamo 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 54 mjere poduzete su zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 15 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Najveća koncentracija alkohola od 3,08 g/kg izmjerena je u večernjim satima 20. prosinca, 59-godišnjaku koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen na državnoj cesti D-8, na predjelu Nuncijate u Dubrovniku.  Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja vozilima “B“ kategorije. 

Vozač je uhićen i priveden u posebne prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja  te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje na tri dana.  

foto: arhiva

Popularni Članci