'Pao' sa 21 914 tableta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na graničnim prijelazima Karasovići i Gabela polje 1 evidentirane su dvije velike zapljene opojnih droga,i to zapljena 21 914 tableta, što je ujedno i rekordna količina zaplijenjenih tableta na Karasovićima te zapljena više od 21 kg marihuane na Gabela polju. Osim ove dvije velike zapljene opojnih droga, na graničnom prijelazu Metković zaplijenjeno je i oko 50 g marihuane.

U utorak, 5. veljače, oko 20.30 sati, tijekom granične kontrole od strane policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići, u tapicirungu krova uočena je manja količina tableta „Apaurin“ i „Bensedin“, a te tablete sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga vozila kojom prilikom je u tapicirungu krova i sjedala pronađeno 1460 blistera s ukupno  21 914 spomenutih tableta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 50-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

U srijedu, 6.veljače, na graničnom prijelazu Gabela polje 1, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, spriječen je pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21 379 g skrivenih u automobilu, albanskih nacionalnih oznaka.

Marihuana je pronađena skrivena u podvožju vozila, kojim je upravljao 44-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 34-godišnjak, obojica državljani Albanije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

U srijedu je također, prilikom ulazne granične kontrole na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković, kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađena je i oduzeta pvc vrećica s ukupno 50,2 g marihuane. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularni Članci