PELJEŠAC I KORČULA PONOVNO U PLAMENU: ‘Gori iznad Brne, strana okrenuta Lastovu'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Brna na Korčuli te dio Općine Ston zahvatio je požar. 

15:20 - Goran Cvjetinović , glasnogovornik DUZS-a u posljednjim požarima kazao nam je kako je požar iznad Brne i dalje aktivan.

'Istina je, i dalje gori, ali moram naglasiti da nije riječ o novom požaru. Gori u brdu iznad Brne, strana prema Lastovu. Na terenu je i kanader i djelatnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Zbog činjenice da se požar pojavio na rubnom opožarenom području, ne može krenuti prema kućama, jer je opožarena površina na putu ovoj vatri. Može biti, u slučaju nepovoljnih okolnosti vatra može krenuti na drugu stranu, prema moru,' kazao je Cvjetinović. 

Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović  koji je kazao kako ‘stalno nešto gori te kako stalno ima posla’.

Zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić za Dubrovački dnevnik je izjavio kako je požar u Stonu novi požar koji nema veze s požarištima koji su ovih dana gorjeli diljem Pelješca.

Trenutno gori i u Brni gdje se čeka dolazak kanadera.

‘Opet se razbuktalo. Sinoć se pojavio požar u uvali Stratinčica i gasio se tokom noći, da bi prije sat vremena buknuo novi požar u Brni. Sad se već moće zaključiti da ovo netko namjerno radi,’ izjavio je načelnik općine Smokvica Lenko Salečić za Dubrovački dnevnik. Međutim, prema infomracijama koje smo dobili iz drugih izvora, riječ je o aktiviranju starog požara. 

12:40 - Požar u Stonu je ugašen, no gasi se Brna na Korčuli i sjeverni dio Pelješca koji gori danima. 

Popularni Članci