STANJE I DALJE TEŠKO U KONAVLIMA Vatrogasci se još bore s vatrenom stihijom (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KZ, Facebook, čitatelj
Još jedan požar zahvatio je Dubrovačko-neretvansku županiju, a riječ je o požaru u Konavlima s kojim se vatrogasci cijeli dan hrabro bore, a u pomoć su pristigli i kanaderi.

20:02 Vatreni krak prema mjestu Brotnice je djelomično lokaliziran, a još ima jako puno posla oko kraka kod Šilješaka, prema Sniježnici," izjavio je za Dubrovački dnevnik zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović koji je kazao kako je požar u brdu te kako kuće nisu ugrožene. 

14:00 Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Luka Vojvoda za Dubrovački dnevnik je kazao kako je stanje i dalje opasno jer se požar proširio na dva kraka.

"Uspjeli smo sanirati dio koji je vodio prema Cavtatu. Vjetar nam otežava posao, dva kanadera jutros nisu mogla gasiti vatru, ali oko 17 sati jedan će doći iz Drivulja jer najavljuju smanjenje vjetra", kazao je Vojvoda dodavši kako je na terenu oko 25 vatrogasaca.

Podsjetimo, jutros oko 9 sati konavoski vatrogasci izašli su na intervenciju zbog gustog dima koji se nadvio u blizini Vojskog dola, kod mjesta Šilješci. U pomoć su im pristigli Dubrovački vatrogasci, vatrogasci iz Čilipa i Grude, a kasnije i pripadnici DVD-a Primorje.  Kako doznajemo, situacija na požarištu nije dobra budući da je teren nepristupačan te piše jaka bura.

Popularni Članci