Podignute optužnice za pokušaj ubojstva u Konavlima i nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva i protiv dvojice hrvatskih državljana (1992. i 1991.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, a za jednog okrivljenika pomaganjem.

Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti za pokušaj ubojstva odnosno da je 1. rujna 2018. godine na području Konavala, vozilom kao sredstvom izvršenja djela pokušao lišiti života hrvatskog državljanina (1992.), no u tome nije uspio jer je žrtva uspjela izmicanjem izbjeći udar vozila. 

U odnosu na kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede, okrivljenicima se stavlja na teret da su hrvatskog državljanina (1996., okrivljenik u prethodno opisanom djelu) 1. rujna 2018. na području Konavala, napali na način da ga je okrivljenik (1992.) gađao u glavu posudom za cvijeće i zadao mu više udaraca šakama u glavu, dok mu je okrivljenik (1991.) to omogućio oduzimanjem žrtvi sredstva obrane i onemogućavanje drugoga da spriječi napad i razdvoji ga od osobe koja ga pokušava ozlijediti.

Popularni Članci