PODIGNUTE OPTUŽNICE PROTIV 21 OSOBE! Među osumnjičenicima za organizirano dilanje i jedan Dubrovčanin

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnice protiv 21 osobe zbog sumnje kako su organizirali distribuciju i prodaju sintetskih kanabinoida, tzv. osvježivača zraka na bazi marihuane. Za pet osoba zatraženo je produljenje istražnog zatvora, a Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je jedna od optuženih osoba iz Dubrovnika. 

"U odnosu na dostavljeni upit obavještavamo Vas da se u konkretnom slučaju radilo o vrlo opsežnom kriminalističkom istraživanju u koje je bilo uključeno više policijskih uprava, među kojima i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Možemo potvrditi da je jedna, od ukupno 21 osobe protiv koje su podnesene kaznene prijave, bila s područja Dubrovačko-neretvanske županije," odgovorili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na upit Dubrovačkog dnevnika. 

"Okrivljenike se tereti da su od 1. siječnja 2018. do 14. svibnja 2019. u Osijeku, Šibeniku, Puli, Koprivnici, Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Dubrovniku, Virovitici i Milanovcu te Klokočevcu, iako svjesni da se radi o drogi i da je promet opojnim drogama zabranjen, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; nabavljali tvari koje su propisom proglašene drogom (biljna materija, sintetski kanabinoidi koji kao aktivne tvari sadrže 4F-MDMB-BINACA, 5F-MDMB-PICA, MMF-FUBINACA (FUB-AMB), nF-MDMB-PINACA (nF-ADB), AMB-FUBINACA, AMB-FUBICA, FUB-144, F-MDMB-BINACA, F-MDMB-PICA, a te se tvari nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Tereti ih se da su  organizirali mrežu posrednika radi njihove daljnje prodaje i prodavali ove tvari preko trgovačkih društava i fizičkih osoba, neistinito ih deklarirajući kao osvježivače prostora te posjedovali ili posredovali u prodaji ovih tvari.
U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika, drugookrivljenika osmookrivljenice i četrnaestookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela te protiv sedmookrivljenika zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja djela, što je i prihvaćeno," stoji na stranicama DORH-a. 

Popularni Članci