ŠESTERO MRTVIH U POŽARU Nezapamćena tragedija u staračkom domu u Zagorju, stigli Plenković i Božinović

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Policijska uprava krapinsko-zagorska izvijestila je jutros u 6:45 da su dobili dojavu o požaru u Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu. Kako je potvrdio glasnogovornik policije Zoran Lončar, u požaru je smrtno stradalo šestero ljudi. Na mjesto nesreće u Zagorju došli su premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. 

"U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više. Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao", kazao je premijer Plenković.

Požar su gasila četiri vatrogasna vozila i 20 vatrogasaca. 

- Dobili smo dojavu oko 5:23 o požaru staračkog doma 'Zelena oaza'. Vatrogasci su otišli na intervenciju. Stigli su u 5:40. Zatekli smo razbuktalu vatru i nije bila moguća evakuacija štićenika doma. Požar je lokaliziran oko 6:10. U tijeku je akcija raščišćavanja kako bi požarištu mogli pristupiti policijski službenici i napraviti očevid - kazao je Dražen Sinković, zapovjednik zagorske javne vatrogasne postaje.

Kako navodi lokalni portal Zagorje.com, pored doma u dvorištu se nalazio drveni objekt, u kojem su po svemu sudeći, bili smješteni i štićenici doma. Objekt je u potpunosti izgorio. 

O domu 'Zelena oaza' na stranici Hrvatsko tržište rada stoji  kako je dom smješten u idiličnoj prirodi Andraševca, nedaleko od Stubičkih toplica, Oroslavja i Zaboka i da je smještaj u domu moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Navedeno je kako medicinsko osoblje ulijeva povjerenje i sigurnost, te da imaju 24-satni nadzor liječnika, prenosi Večernji list.

Popularni Članci