POŽAR IZA KATEDRALE Dubrovački vatrogasci uspješno savladali požar kuće, zahvalili građanima na pomoći (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , IB, NG, Nino Dubretić, Nikša Grljević, Marijana Puhjera / Facebook, JVP Dubrovački vatrogasci, Ivona Butjer
U povijesnoj gradskoj jezgri izbio je požar.

Iza katedrale iz još neutvrđenih razloga zapalila se kuća, vatrogasci su izašli na teren. Prema informacijama s terena, vatrogasci su morali provaliti u zaključani objekt, koji je skladište boja i lakova.

Radi se o prostoru od dvjestotinjak kvadrata. Sanacija je u tijeku, a zbog starosti kuće i drvenog poda vatrogasci poručuju da bi intervencija mogla potrajati.

JVP Dubrovački vatrogasci uputili su na kraju akcije i službeno priopćenje od događaju.

'U 12:10 zaprimljena je dojava o požaru stana u ulici Ilije Sarake. Na požar je upućeno 15 vatrogasaca sa 6 vozila. Dva vozila, od toga navalno vozilo iza katedrale i autocisterna kod Onorfijeve fontane su već u tijeku jutra izmještena radi događanja koja su se danas trebala održati na Stradunu. Vatrogasci su iz postaje  na mjesto požara stigli i počeli s radom od dojave u vrlo kratkom vremenu (6 minuta). Prema prvim izvidima požar je zahvatio potkrovlje kuće veličine 10x10 metara i već je bio u razbuktaloj fazi. O veličini požara svjedoći i podatak da dojava nije došla ne od stanara kuće, već od građanina koji živi van zidina. U 13:15 je požar lokaliziran te se trenutno vrši raščišćavanje požarišta što će zbog veličine požara potrajati duže vrijeme,' javljaju Dubrovački vatrogasci. 

'Na kraju bismo zahvalili dobronamjernim građanima koji su nam pomogli u intervenciji.' 

VIDEO: Vatrogasci se probijaju kroz povijesnu jezgru tijekom nastupa Severine AUTOR: Nino Dubretić

- SEVE 'ZAPALILA' STRADUN Vatrogasci se probili kroz gužvu tijekom koncerta Severine na Stradunu (VIDEO)

Popularni Članci