POZNAT OVOTJEDNI 'DIVLJAK' NA CESTI Mladić jurio preko 230 na sat kod Ploča

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok je osam osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 260 represivnih mjera od kojih se izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 129 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a devet osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Od ostalih prekršaja izdvaja se 41 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te 15  prekršaja nepropisnih pretjecanja.  

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u nedjelju, 14. travnja, u prijepodnevnim satima, na autocesti A-1 u blizini Ploča, kada se 19-godišnjak iz Kaštel Gomilice, na mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 120 kilometara na sat, vozio brzinom od 234 kilometara na sat. 

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna i zaštitnom mjerom jednomjesečne zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.    

foto: arhiva

Popularni Članci