PRETRES NA PELJEŠCU I U DUBROVNIKU Dostavljao i prodavao drogu po kućama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji privremeno boravi na području Pelješca, osumnjičen je za više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama. 

Sumnjiči se da je od kolovoza do prosinca ove godine kontinuirano nabavljao veće količine amfetamina kojeg je potom, koristeći digitalnu vagu i stroj za vakumiranje,  pakirao u manje pakete po 25, 50 i 100 grama te ih prodavao u kući na području Pelješca i stanu na području Dubrovniku ili ih dostavljao na dogovorene adrese u Dubrovniku i Mokošici. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je amfetamin kontinuirano prodavao šestorici muškaraca od kojih su dvojica u dobi od 47 i 22 godine drogu dalje preprodavali krajnjim korisnicima. 

Pretragom stanova na Pelješcu i u Dubrovniku, koje je koristio osumnjičeni 43-godišnjak, pronađen je i oduzet aparat za vakumiranje, digitalna vaga i manja količina marihuane i amfetamina kao i jedno pištoljsko streljivo. U sklopu kriminalističkog istraživanja od krajnjih kupaca oduzeto je ukupno 275 grama amfetamina.

Osumnjičeni 43-godišnjak i 22-godišnjak su uz kaznene prijave, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, u jutarnjim satima u subotu, 21. prosinca, dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok ista kaznena prijava slijedi i 47-godišnjaku, ali u redovnoj zakonskoj proceduri. 

Zbog manje količine droge i oružja koji su pronađeni u pretrazi, protiv spomenutog 43-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci