PRIVEDENI U VILA PALMU Uhićeni pljačkaši banke iz Metkovića, dvije žene i jedan muškarac (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Tri osobe, uhićene zbog pljačke poslovnice Raiffeisen banke u Metkoviću, privedene su u Vila Palmu.

Zaposlenici banke otuđili su preko pet milijuna kuna.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obratila se policijska službenica za odnose s javnostima Andrijana Biskup.

"U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana usmnja da su tri osobe, od kojih dvije žene u dobi od44 i 38 godina i 57-godišnji muškarac, zloupotrebljavajući ovlasti na radnim mjestima u banci u Metkoviću izrađivali krivotvorene naloge za uplatukunskog i deviznog novca koji su potom uplaćivali na kunske i žiro račune koji su otvarali na svoje vlastito ime i na kunske i devizne račune koje su otvarali na imena članova svoje obitelji. Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna," kazala je Biskup.

Kako Dubrovački dnevnik doznaje, radi se o direktoru poslovnice D.B. iz Opuzena te voditeljici poslovnice Z.V. iz Komina i djelatnici A.M. iz Metkovića. Sve troje su udaljeni sa svojih radnih mjesta nakon što je provedena interna kontrola stanja u trezoru prilikom čega su utvrđene nepravilnosti.

"Oni su uhićeni na području Metkovića, Dubrovnika i Ploča. kriminalsitičko istraživanje se nastavlja, a na policiji je da provjeri sve novčane transakcije budući da su bili uključeni i neki članovi obitelji," zaključila je Biskup.

PET MILIJUNA KUNA RAZLOGA Ljubavna afera djelatnika bila je povod pljačke banke u Metkoviću?

Popularni Članci