SLUČAJ RAZBOJNIŠTVA NA KONALU Sin Damira Katanića svjedočio na sudu, evo što je rekao

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Na Županijskom sudu u Dubrovniku jutros je nastavljeno suđenje za djelo razbojništva koje se 12. rujna 2017. godine, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, dogodilo na Gornjem konalu.

Damiru Kataniću (45), koji je na samom početku suđenja kazao kako se ne osjeća krivim, se na teret stavlja kako je tog datuma oko 18,00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u stan Žarka Knega (30) na Gornjem konalu i u njegovu djevojku Maris Sturica (28) uperio pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Prema optužnici, Sturica mu je, u strahu, predala metalni sef u kojem je bio iznos od oko 28 tisuća eura u različitim valutama.

Danas je na suđenju svjedočio Katanićev sin A.K (20).

„S ocem sam tog dana započeo razgovor putem Vibera oko 17:12 sati, dogovarali smo se kako bismo nešto mogli pojesti, a on je kasnio kao i uvijek. S njim sam komunicirao putem Vibera, a kako nije rekao kad će doći, nazvao sam djeda na fiksni telefon da ga požuri. Čuo sam tatu u pozadini kako govori – javit ću mu se. Razgovarali smo u periodu od 17:12 do 17:55 sati, a uspostavili smo u videopoziv na kojem se jasno vidi kako je u to vrijeme bio u stanu. Opet smo se čuli oko 18:30 sati, a oko 19:00 sati je došao u stan gdje živim s majkom,“ izjavio je A.K.

Također je kazao kako je njegov otac u ormaru imao veću svotu novca prije nego što se događaj zbio.

„Nekoliko dana prije toga mi je trebao novac za pizzu, nisam imao ništa kod sebe pa mi je rekao da iz ormara uzmem 200 kuna. Kad sam ih išao uzeti, vidio sam smotuljak kuna i eura, a kroz razgovor sam čuo kako mu je novac dala none jer su prodali brod, no ne znam detalje,“ izjavio je njegov sin.

Na suđenju je ispitana i svjedokinja R.V. koja je prva osoba koju je Maris Sturica kontaktirala nakon događaja.

„Bila sam na taraci, pošla sam u stan po punjač za mobitel, a Maris je uletjela, vidno uznemirena. Plakala je kako joj je netko prijetio pištoljem. U panici sam pozvala J.Z. koja je bila na balkonu i rekla kako moramo zvati policiju. Ušla sam u stan, tada sam bila trudna i u panici zbog svega. Maris je govorila kako je tražio da mu preda sve što ima, kako je prijetio pištoljem i kako mu je dala sef. Bila je u šoku,“ izjavila je R.V. dodavši kako je znala za sef jer se družila s oštećenikom i njegovom djevojkom, ali kako ga nije vidjela.

Sud je, zbog poruka između Katanića i njegovog sina, naložio pretragu mobitela, a zatražit će se i ispitivanje policijskog inspektora Zorana Tikvice oko samog procesa prepoznavanja počinitelja. Također, na Sudu bi se i ona trebala ponovno pojaviti.

Popularni Članci