TEŠKA NESREĆA U MAKEDONIJI Autobus se prevrnuo, 13 mrtvih i više ozlijeđenih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Autobus koji je prevozio 50 putnika iz Skoplja u Gostivar probio je jučer poslijepodne zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu autoceste i izletio s ceste te se prevrnuo

Makedonski ministar zdravstva Venko Filipče je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se prevrnuo na autocesti Skoplje-Tetovo poginulo na licu mjesta, a još sedmero u skopskoj Gradskoj bolnici "8. septembar", prenosi Index.hr.

Teška nesreća dogodila se oko 18 sati na cesti Skoplje-Tetovo kada je pun autobus firme "Durmo turs" izletio s ceste kod sela Laskarci i prevrnuo se.

Filipče je u izjavi koju je dao u bolnici "8. septembar" rekao da je u tu bolnicu dovezeno 25 ozlijeđenih putnika, od kojih je 22 hospitalizirano, dodajući da je četvero od njih smješteno na intenzivnu njegu, dok će troje lakše ozlijeđenih vjerojatno biti pušteno kući.

Na hitnom odjelu Kliničke bolnice "Majka Tereza" nalazi se pet pacijenata, od kojih su trojica lakše ozlijeđena, među kojima je i jedna trudnica. Jedna osoba se bori za život, a jedna se sprema za operaciju, rekao je makedonski ministar zdravstva.

Prema njegovim riječima, policija radi na utvrđivanju identiteta poginulih i među nastradalim nema djece, ali ima mladih u dobi od 25 do 30 godina. "Vozač je u svjesnom stanju i policija je uzela izjavu od njega", rekao je Venko Filipče.

Popularni Članci