TRAGEDIJE KAKVE DUBROVNIK NE PAMTI U mjesec dana šest samoubojstava i tri ubojstva

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Niz tragedija u posljednjih je mjesec dana potresao Dubrovnik. Uz onu koja se dogodila u hidroelektrani Dubrovnik u Platu, a u kojoj je živote izgubilo troje djelatnika HEP-a, na jugu Hrvatske se dogodio niz tragičnih i potresnih događaja. 

Podsjetimo, krajem sječnja u Dubrovniku se dogodilo dvostruko ubojstvo i samoubojstvo kakvo građani ne pamte. Muškarac je ubio svoju suprugu i punca te je naposljetku presudio i samome sebi u obiteljskom stanu na Prijekome. Osim toga, prije nekoliko dana ubojstvo se dogodilo i u Metkoviću prilikom čega je sin zadavio svog oca. 

Dubrovački dnevnik također doznaje kako se u posljednjih mjesec dana na dubrovačkom području dogodilo čak šest samoubojstava kao i jedan pokušaj samoubojstva. 

Ova objava navedenih crnih brojki na Dubrovačkom dnevniku svojevrstan je apel svima da obrate pažnju na svoje najbliže, na njihovo ponašanje, raspoloženje i potrebe jer je crni niz koji se u posljednje vrijeme dogodio u Dubrovniku uistinu neuobičajen. Ako kod svojih bližnjih uvidite neuobičajeno ponašanje, ne libite se obratiti stručnoj osobi, psihologu ili psihijatru, ili se javite na neki od besplatnih SOS telefona.

Jedan od njih ima udruga Životna linija čija je primarna aktivnost pomoć suicidalnim osobama. 

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Imaju i internet savjetovalište te se moguće obratiti preko e-mail adrese psiho.pomoc@tesa.hr.

Popularni Članci