ANDRO VLAHUŠIĆ: 'Ne dolazim na Večeru od Kandelore, a ponovno ću se kandidirati za gradonačelnika' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što je Nada Medović danas službeno postala povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik , dosadašnji dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić obratio se medijima.

'Zaželio sam joj puno uspjeha i sreće, imamo vrlo korektan i fer odnos, do jučer smo surađivali jako dobro. Gospođi Medović ostavljam miran i siguran Grad. Što se financija tiče, 31. prosinca je na računu bilo 21 milijun i 800 tisuća kuna, a danas ima 11 milijuna i 800 tisuća kuna. U međuvremenu je Grad platio 31 milijun kuna računa upravo zato da život Grada teče sasvim normalno', kazao je Vlahušić.

Na pitanje novinara smatra li ovo na  neki način svojim porazom, te krajem političke karijere ovisno o tome što će odlučiti Ustavni sud,  Vlahušić je odgovorio:

' Moja pozicija nije nikad bila 'gradonačelnik', i nikad nije bila imenovanje političke stranke. Ja sam tri puta izabran imenom i prezimenom zato što ljudi žele projekte koje Andro Vlahušić nudi. Mene ne imenuju velike političke stranke pa da se to onda zove kraj karijere. Nastavljam i dalje raditi za Dubrovnik kao njegov kreativni direktor, to sam bio prije i to ću nastaviti raditi i dalje', poručio je Vlahušić.

KANDIDATURA

Na pitanje je li zatražio ocjenu ustavnosti zbog donesenog Zakona, nazvanog upravo po njemu, 'Lex Vlahušić', odgovorio je:

'Zatražio sam je, ali je potpuno nebitno. Bavim se Dubrovnikom, a ne takvim pitanjima u glavi. Ne postoji početak i kraj političke karijere', ustvrdio je Vlahušić, te dodao da je bilo i dobrih i loših poteza, ali da se na kraju uvijek gleda rezultat.

'Dubrovnik je postavljen na čvrste i stabilne noge, tako će biti i u budućnosti, ako ga se ne bude 'rušilo'. Sutra će biti još i veći', poručio je Vlahušić najavljujući tako i kandidaturu za gradonačelnika.

'Nadam se da će Ustavni sud ovo pozitivno riješiti, ako ne, onda će HNS imati značajni utjecaj', komentirao je Vlahušić.

'Mislim da nije dobro raditi tu večeru, ali Povjerenica je odlučila da će se ipak napraviti. Moj politički izbor je na to ne doći', zaključio je Vlahušić.

Vezane vijesti:

DOZNAJEMO! Bit će Večere od Kandelore; evo tko dolazi, što će se jesti i tko će dijeliti nagrade

ODRŽANA PRIMOPREDAJA! Pogledajte što je povjerenica poručila građanima Dubrovnika (VIDEO)

Popularni Članci