BILI SMO U LOVU NA ILEGALNE BOOKERE Na Pilama koriste razne fore, a ima ih i po samom Gradu (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Dubrovački dnevnik i ove je sezone bio u lovu na ilegalne bookere kojih je ove godine nešto manje na Pilama, ali se dio njih preselio u povijesnu jezgru. 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik ukinuo je mogućnost prodaje turističkih tura, izleta i rekreacijskih usluga na štandovima na Pilama i otad se ilegalni bookeri snalaze na najrazličitije moguće načine. Ekipa Dubrovačkog dnevnika ovih dana je učinila đir preko Pila i po Gradu kako bi utvrdila kakva je situacija. 

Štandova više nema pa se ilegalni bookeri i ove godine snalaze na najrazličitije načine. Popularan način privlačenja gostiju među njima i ove godine je držanje kišobrana na kojima piše koje usluge nude. Nitko ne prvi pogled ne može kazati kako prodaju turističke usluge jer jednostavno mogu kazati kako se štite od sunca, no na terenu to izgleda nešto drugačije. Dvoje bookera tako gotovo stalno stoji tik do autobusne stanice na Pilama te nude usluge turistima koji prolaze tim područjem. 

Nešto niže, u blizini spomenika braniteljima na Pilama stoje dva bookera koji također gostima nude svoje usluge. Bez problema im pojašnjavaju što nude te ih nakon toga odvode, vjerojatno na bukiranje izleta ili na ture. Jedan od njih u ruci drži plavu majicu na kojoj je istaknuto što nudi. 

Iako većinom 'operiraju' na Pilama, ima ih i u samoj povijesnoj jezgri. Tako smo jednog ilegalnog bookera koji 'vrbuje' goste susreli ispred Onofrijeve fontane držeći svoj reklamni kišobran. Također, jedan od njih 'operira' i po Ulici od Puča. 

Važno je tu naglasiti kako je riječ o djelatnicima koji samo zarađuju za svoj kruh i rade ono što im nalažu njihovi poslodavci pa stvarno odgovornost zapravo leži upravo na poslodavcima koji svjesno krše propise i koriste javne površine te na njima zarađuju, a to se baš nikako ne odražava na proračunska sredstva Grada. Međutim, sreća u nesreći jest ta što je ove godine ilegalnih bookera manje, u odnosu na prošlu kad je ekipa Dubrovačkog dnevnika također bila u điru

Popularni Članci