Denis Pavela povodom Dana bez automobila: Dubrovčani moraju razmišljati o alternativnom prijevozu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Udruga Sigurnost u prometu u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom i RC Modeli Dubrovnik obilježili su Međunarodni dan bez automobila kojim se završilo obilježavanje Europskog tjedna kretanja.

Na vanjskom igralištu Javne garaže Dubrovnik posjetitelji i učenici Osnovne škole Marin Getaldić imali su priliku vidjeti električna vozila koja se koriste u prometu te makete malih električnih vozila kojim su upravljali, a djecu su posebno zabavile pijane naočale i promidžbeni materijali.

Denis Pavela iz Udruge sigurnost u prometu pojasnio je kako je ovo prilika da Dubrovnik bude među 749 gradova i 152 milijuna stanovnika koji obilježavaju ovaj dan.

- Dubrovnik ima takvu cestovnu infrastrukturu da moramo razmišljati o alternativnim oblicima prijevoza te uz malo dobre volje promijeniti neke navike i okrenuti se pješačenju i korištenju javnog prijevoza. Sve nam se svodi na turizam i apartmanizaciju, a zaboravljamo na bitne stvari poput ekologije i cestovnog prijevoza koji tište ovaj grad - kazao je Denis Pavela dodavši kako je današnji događaj na Javnoj garažio bio prilika za zabavu uz glazbu, ali i edukaciju najmlađih.

Popularni Članci