NA MLADIMA OSTAJE SVIJET 'Siguran sam da će netko od vas sutra preuzeti odgovorne dužnosti u Gradu' (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.H.
Gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo dodijelili su učenicima i studentima ugovore o stipendijama Grada Dubrovnika za akademsku godinu 2018./2019.

Ove godine je, tvrdi Franković, povećan broj stipendija.

"Prošle godine smo dodijelili 37 stipendija, a ove godine dodijeljujemo 55. Grad Dubrovnik dodjeljuje pet vrsta stipendija," naglasio je Franković. 

Podijeljeno je 22 stipendija za nadarene studente, a za studente i učenike deficitarnog zanimanja 16.

Učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djeci stradalnika Domovinskog rata i osobama s invaliditetetom dodijeljeno je 17 stipendija.

"Vjerujem da će Grad Dubrovnik ubuduće povećavati broj stipendija jer je ključ ulagati u mlade, a važno je da se nakon završetka školovanja vratite u naš Grad. Siguran sam da će netko od vas sutra preuzeti odgovorne dužnosti u gradu i županiji. Zbog toga je jako važno poticati obrazovanje u Gradu Dubrovniku," kazao je Franković.

Pročelnik Brčić poručio je učenicima i studentima da poštuju odredbe ugovora o stipendijama.

"Pazite na odredbe ugovora, a ukoliko budete u problemimamožete nam se obratiti jer ćemo vam mi pomoći premostiti nedaće na vašem putu," zaključio je Brčić.

Popularni Članci