„Dubrovčani ne žele golf jer se boje onečišćenja vode“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ugledni američki dnevnik Financial Times nekoliko svojih stranica posvetio je Dubrovniku kojeg je nazvao „jednom od destinacija koje se najbrže razvijaju prema podacima iz TUI-a, njemačkog tuoperatora“.

Napis se bazira na izjavama vlasnika tvrtki za prodaju nekretnina koji Dubrovnik opisuju kao idealnu priliku za sve investitore i one koji žele iznajmljivati svoju imovinu. Prema njihovim riječima, cijene su pale više nego drugdje u Hrvatskoj. Također navodi kako infrastruktura može biti unaprijeđena, što će se vjerojatno dogoditi nakon ulaska Hrvatske u EU, što će, prema njihovom mišljenju, unaprijediti razvoj samog Dubrovnika.

Osim same stare gradske jezgre, Financial Times navodi i ostale atraktivne destinacije kao što su Cavtat, Orašac i Zaton, a osobito hvali Radisson Blu and Spa Resort, Dubrovačke vrtove sunca. „Dubrovnik jeturstima privlačan čak i zimi, zbog sunčanog vremena i zato što temperatura rijetko pada ispod 10 Celzijevih stupnjeva“, navodi ugledni dnevnik, ali se i osvrće na nezadovoljstvo Dubrovčana po pitanju izgradnje golf terena na Srđu. „Zabrinuti su zbog mogućeg onečišćenja vode“, navodi Financial Times.

 

Popularni Članci