GUME, PLASTIKA, STAKLO Dubrovački ronioci čistili podmorje Solituda, pohvalili se novim plovilom za hitne slučajeve

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ronilački klub
Ronilački klub Dubrovnik je odradio još jednu u nizu akcija pod nazivom EKO Solitudo. Dvadeset ronioca pod morem i njih desetak na kopnu izvadilo je raznovrstan otpad od automobilskih guma, boca raznorazne plastike, stakla i drugog otpada koji ne priliči morskom dnu.

 Eko akcije koje odrađuje RK Dubrovnik održavaju se uz potporu u Turističke zajednice grada Dubrovnika, Čistoće. Valamar rivijere i gradskih kotareva gdje se akcije održavaju.

Uz eko akciju je predstavljen i novi gumenjak ronilačkog kluba. Gumenjak je nabavljen uz pomoć sponzora i vlastitih sredstava kluba. Gumenjak je 7,5m s 250ks Suzuki motorom, a koristit će se za klupske aktivnosti kao i za spašavanje i traganje na moru. Klub se godinama odaziva kad je potrebno HGSS-u, Lučkoj kapetaniji, policiji, vatrogascima.

- Plovila članova kluba koristila su se kad god je to bilo potrebno u hitnim slučajevima te se zahvaljujemo na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći. Članovi kluba pripadnici su postrojbi civilne zaštite za traganje i spašavanje u gradskoj, županijskoj i državnoj postrojbi - naveli su iz Ronilačkog kluba Dubrovnik te se zahvalili sponzorima koji su im pomogli nabaviti gumenjak.

Popularni Članci