EKO AKCIJA Stotinu ronioca iz Hrvatske i inozemstva čistilo područje Uvale Lapad (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Centralna ekološka akcija čišćenja podmorja pod nazivom Eko Dubrovnik 2019. danas se održava na području Uvale Lapad od hotela Palace do Hotela Valamar President. Mjesto susreta je bilo u Sunset Beach Dubrovnik odakle su ronitelji krenuli u akciju.

U akciji sudjeluje oko stotinu ronioca iz Hrvatske i inozemstva, a organizatori su Abyss Dubrovnik centar za ronjenje i sportove na vodi, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski ronilački savez, Grad Dubrovnik, TZ Grada, Dubrovačko neretvanska županija, TZ Županije, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Županijska lučka uprava Dubrovnik, Lučka kapetanija, Ledo, Sunsail.

Ekološke akcije se organiziraju kao priprema turističke sezone i imaju za cilj čišćenje podmorja i podizanje ekološke svijesti. Uključivanjem ronitelja iz cijele Hrvatske (Vukovar, Slavonski Brod, Karlovac, Osijek, Županja, Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Imotski, Korčula, Dubrovnik), BiH ( Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Neum), Makedonije ( Ohrid, Skopje), Crne Gore (Kotor) te gostiju RC ABYSS akcija nastavlja kontinuitet međunarodnog karaktera.

Način na koji se organizira postao je ogledni primjer za mnoge druge gradove koji znaju kazati da je Dubrovnik postavio ljestvicu previsoko.

Kako je danas bilo u Uvali pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci