EUROPA PLAĆA! Uskoro besplatan WiFi za Dubrovnik, Župu, Metković, Konavle, Orebić, Lastovo i Blato

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja

3.400 općina i gradova dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima, piše RTL.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Zahvaljujući inicijativi, preko sto hrvatskih gradova i općina će dobiti besplatni Wi-Fi u javnom prostoru među kojima su: Zagreb, Rijeka, Vinkovci, Opatija, Ilok, Metković, Makarska te mnogi drugi gradovi i općine, piše Euractiv.

"Drago nam je što je odaziv općina na ovaj drugi poziv bio iznimno pozitivan. Primili smo više od 10.000 prijava. I dalje ćemo povezivati Europljane kako bismo im omogućili uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta - izjavila je povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel.

Popis gradova i općina u Hrvatskoj koji će imati besplatan Wi-Fi možete pronaći OVDJE.

Popularni Članci