FRANKOVIĆ O NESTANKU STRUJE 'Ovo se događa, ne treba raditi dramu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Sinoć je na Pilama nestalo struje te su popravci u tijeku. Na današnjoj konferenciji za novinare ovu problematiku prokomentirao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Većina restorana, suvenirnica i butiga na ovom najfrekventnijem predjelu grada je zatvorena od ranih jutarnjih sati zbog čega se stanovnici i radnici žale, a turisti su u čudu. 

- Sustav je preopterećen najvećim dijelom zbog brojnih klimatizacijskih uređaja, ali i drugim stvarima koje su tu za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očito to sve skupa nije moglo izdržati pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju sustava, prije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj mjeri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj - kazao je Franković dodavši kako je nestanak struje na Pilama nešto što se može dogoditi te da od toga ne treba raditi dramu.

- Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati.  Počitao sam negdje kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljuti, ali mislim da oni nisu išli pitati u HEP koliko će uređaja ugraditi i prije toga vodili računa hoće li zbog toga netko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i evo vjerujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen - dodao je gradonačelnik otkrivši kako su mu u HEP-u rekli da bi kvar, koji prema njegovim saznanjima nije veliki, trebao biti saniran tijekom popodneva.

A.Č.

RASPAD SISTEMA Zbog nestanka struje ne radi većina objekata na Pilama (FOTO)

OZBILJAN KVAR UZROKOVAO NESTANAK STRUJE Stanovnici Pila ogorčeni: Gosti misle da ih lažemo!

Popularni Članci