VAŽAN PROJEKT ZA BOSANKU Franković obišao novouređenu cestu: Uvest ćemo direktnu liniju za grad, razgovaramo i o lijevom skretaču (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković obišao je sa suradnicima novouređenu spojnu prometnicu za Bosanku.

"Prije svega zahvaliti predsjednicu Mjesnog odbora Bosanka, dr. Veliboru Puzoviću, zahvaljujući čijem angažamanu svjedočimo puno boljoj i kvalitetnijoj cesti za Bosanku. Upravo je on u komunikaciji s gosparom Božidarom Ivanovićem, kojem također zahvaljujem, a koji je donirao jedan dio zemljišta u svom vlasništvu kako bi se omogućilo da stanovnici mogu puno lakše i kvalitetnije doći do svojih obiteljskih kuća. Danas imamo cestu koja je u većini, nekih 640 metara, stavljena kao dvotračna. Ostalo nam je još 100-tinjak metara za riješiti. Tu rješavamo imovinsko-pravne odnose, nadam se kako ćemo do listopada riješiti i to, kako bismo proširili i preostalih 100 metara, kako bismo u punini dobili dvotračnu cestu", izjavio je Franković najavivši kako će mjesto dobiti i direktnu autobusnu liniju Bosanka-Grad čime će 'u punini postati sastavni dio grada'.

"Naime, dosad su komunicirali preko druge općine. Stanovnicima Brgata se neće ništa promijeniti po pitanju povezanosti s gradom, i o tome vodimo računa", izjavio je Franković dodavši kako se uz uređenje ceste riješilo i pitanje oborinske odvodnje, ali i kako predstoje razgovori s Konzervatorskim odjelom oko izgradnje lijevog skretača s magistrale. 

Vrijednost radova je oko pola milijuna eura s PDV-om. 

Popularni Članci