FRANKOVIĆ OBIŠAO RADOVE Mokošica dobiva pedijatrijsku ambulantu

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Vedran Salvia
Za dva mjeseca Mokošica će dobiti pedijatrijsku ambulantu, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je danas sa suradnicima obišao gradilište u mokoškom naselju Naš dom, gdje će ova ambulanta biti smještena.

Radi se o prostoru površine 150 metara kvadratnih. Radovi su počeli prije dvadesetak dana. Vrijednost radova iznosi 1,5 milijun kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Elektro Croatia iz Dubrovnika. Osim pedijatrijske ambulante nalazit će tu i ambubanta za logopeda.

- Cilj je podizanje zdravstvenog standarda ne samo u Mokošici nego u cijelom Gradu Dubrovniku. U Mokošici je bio potreban pedijetar. U suradnji s Domom zdravlja smo  odlučili urediti i adaptirati prostor, nakon čega će on biti predan Domu zdravlja. - rekao je Franković.

- Grad Dubrovnik je dodijelio i stan Domu zdravlja u kojemu će stanovati upravo pedijatar. Uvjeren sam da će Dom zdravlja pronaći liječnika dok se ne završe ovi radovi. - objasnio je Franković, dodavši kako su pedijatri u Gradu Dubrovniku preopterećeni i da će ih otvaranje ove ambulante rasteretiti.

Ivana Violić Žilić iz UO za izgradnju i planiranje rekla je kako će ambulanta imati odvojene ulaze za zdravu i bolesnu djecu, dodajući kako će sve biti učinjeno prema standardima, u skladu sa Zakonom o Domu zdravlja.

Popularni Članci