Gradska organizacija SDP-a poziva na prvomajski grah u Gružu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija:
Gradska organizacija SDP-a Dubrovnik u srijedu, 1. svibnja, s početkom u 11 sati u parku Luja Šoletića u Gružu, organizira prvomajsko druženje uz grah povodom Međunarodnog praznika rada.

"U Hrvatskoj su danas teška vremena za radništvo i umirovljenike. Broj radno sposobnog stanovništva je u stalnom padu jer radnici odlaze u potrazi za boljim životom kakav trenutno nije dostupan u našoj domovini. Postavlja se pitanje tko i što zaustavlja radno sposobne ljude da ostanu zarađivati svoj kruh u Hrvatskoj?

Jednostavno, svi oni koji neopravdano parazitiraju na javnom novcu i tako uživaju razne povlastice koje nisu zaradili. Korištenje državnog i lokalnog proračuna kroz razne beneficije i povlaštene mirovine je itekako predmet zloupotrebe i korupcije unazad trideset godina. To očito naš radni narod više ne želi financirati i stoga odlazi iz Hrvatske.

No, u nedostatku održivih rješenja, Vlada RH sada pribjegava prijedlogu da se u punu starosnu mirovinu ide s navršenih 67 godina i time se narušava dostojanstvena starost. Zato Vas i ovom prilikom pozivamo da svojim potpisom podržite inicijativu „67 je previše“ koja će imati svoj štand Gruškom parku tijekom ovog prvomajskog druženja.

Borba za dostojanstvo i prava radnika ne prestaje ni danas u 21. stoljeću, čestitamo građanima i radnicima 1. svibnja te dobro došli na druženje", poručili su iz SDP-a.

Popularni Članci