Gradske zidine bit će otvorene i za noćna razgledanja?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screen Shot DPDS
Potaknuti dobrim rezultatima posjećenosti Gradskih zidina i željom za postizanjem još boljih rezultata, a i potrebom da se zadovolje potrebe stacionarnih gostiju, gradska turistička zajednica je uputila prijedlog Društvu prijatelja dubrovačke starine za produljenje radnog vremena zidina, rečeno je danas na 28. sjednici Vijeća TZ grada Dubrovnika.

Kako su nam potvrdili u TZGD-a od Društva prijatelja je zatraženo da se, prema realnim mogućnostima, turistima omogući noćno razgledanje zidina. Inicijativa je potaknuta činjenicom da smještajni, a osobito hotelski gosti u Grad odlaze tek predvečer, a s obzirom na vrućine i gužve izletnika najtopliji dio dana provode na plažama ili u hotelskim objektima.


Gradske zidine prema sadašnjem radnom vremenu goste primaju do 19:30. Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje večeras će o ovom zahtjevu raspravljati Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine.


Na sjednici Vijeća TZGD-a danas je također prihvaćeno financijsko izvješće i izvješće o aktivnostima za prvih šest mjeseci 2013. godine. U prvih šest mjeseci 2013. ostvareno je 954.378 noćenja, što je za 11 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kad je ostvareno 863.679 noćenja. Ukupni broj dolazaka za isto razdoblje je 285.020 odnosno 13 posto više nego u 2012. kada je došlo 251.771 gostiju.
Uz racionalizaciju poslovanja ispunjene su sve programske i financijske obveze, što je i primarni cilj ove zajednice kao i poštivanje Zakona o neprofitnim organizacijama.


Na sjednici je donešena odluka o raspisivanju Natječaja za organizaciju dočeka Nove 2014. na Stradunu, natječaj će biti objavljen u Dubrovačkom vjesniku 17. kolovoza.


Predstavljen je i novi upitnik za posjetitelje, putem kojeg će se istražiti mišljenja i zadovoljstvo turista o različitim elementima ponude u destinaciji. Upitnik će biti dostupan na šest jezika u tiskanom i online izdanju. Ispitivanje zadovoljstva gostiju će se sprovesti u Info uredima TZGD i akcijom informatora na terenu.


Razgovaralo se i o zračnoj povezanosti Dubrovnika sa europskim destinacijama, s naglaskom na važnosti leta Dubrovnik-Frankfurt, uz najavljeni sastanak sa upravom Croatie Airlines, koji će se održati sutra.

 

Popularni Članci