Franković revoltiran liberalizacijom taksi tržišta: Da mi iselimo na par mjeseci kako bi mogli normalno voziti naše goste?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prometni stručnjak Željko Marušić nedavno je u organizaciji udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik održao predavanje u Gradu poručivši kako je novi zakon o liberalizaciji taksi tržišta dobar.

Marušić je stava kako povećan broj taksista i Uberovaca dobar te je savjetovao građanima da se više koriste tim oblikom prijevoza. Novi zakon o autotaksi prijevozu omogućio je tako da svatko može doći u Dubrovnik i raditi kao taksist zbog čega je u Gradu, tijekom ljetne sezone, izrazito povećan broj vozila u prometu. Zbog toga se nerijetko stvaraju prometni 'čepovi', a među vozačima taksija koji pripadaju različitim platformama dolazi do sukoba pa čak i fizičkih incidenata.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković više puta je isticao kako je takva situacija neodrživa te je otvoreno kritizirao novi zakon zauzimajući stav kako je na dubrovačkim prometnicama kaos zbog prevelikog broja taksista. Revoltiran izjavama prometnog stručnjaka Marušića, na svom Facebook profilu, ponovo je zauzeo isti stav braneći pri tome interese Dubrovnika.

- "Stručnjaci" koji nam dolaze u Grad soliti pamet na poziv drugih "stručnjaka" nikako da shvate: građani su ti koji trebaju koristiti svoju infrastrukturu; Grad Dubrovnik je taj koji treba upravljati svojom infrastrukturom, a ne Zagreb; umjesto centralizacije koja nam se nudi kao rješenje mi tražimo decentralizaciju i sami želimo riješiti naše probleme. Jasno je tko za koga navija i tko s kim upravlja. Ništa nije slučajno; od osnivanja raznoraznih udruga sigurnosti u prometu koje su pokazale njihovu osnovnu namjeru, a to je obrana zakona, podrška potpunoj liberalizaciji autotaxi tržišta koja je umjesto povoljnijih cijena građanima dovela do toga da ih se poziva da ostanu doma. Moje pitanje je: A, da mi iselimo na par mjeseci kako bi Vi mogli normalno voziti naše goste? - poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci