Na gruškoj placi se uređuju prostori za ugostitelje, a Lapad uskoro dobiva sadržaj koji u Dubrovniku ranije nije postojao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U ovim zimskim mjesecima iz Sanitata su aktivno radili na uređivanju tržnica koje planiraju obogatiti dodatnim sadržajima za iduću turističku sezonu.

Direktor Sanitata Tomislav Tabak za Dubrovački dnevnik je kazao kako su nedavno uklonjeni betonski stolovi na placi u Gružu da bi se postavili drveni.

- Maknuli smo nekoliko betonskih stolova koji su nagrđivali prostor da bi lakše mogli manipulirati placom. Cilj nam je prostor pretvoriti u neki vid trga koji bi bio atraktivan za ugostitelje u ljetnom periodu - pojasnio je Tabak dodavši kako je to svojevrsno oživljavanje planirano iza 14 sati, u periodu kada prodavači više nisu na placi.

Direktor Sanitata, tvrtke inače zadužene za dubrovačke place, je naznačio kako cijeli koncept prostora ovisi o zainteresiranosti ugostitelja. Također, radovi na gruškoj placi pripreme su za natkrivanje koje se već godinama planira.

- U pregovorima smo oko dobijanja dozvola i svega ostalog. Imamo i novo idejno rješenje, ali sve će se znati na vrijeme - kratko je odgovorio Tomislav Tabak.

Sanitat ima planove i za lapadsku placu gdje je nedavno otvoren vrtni centar. Naime, kako je otkrio Tabak, kroz 15 do 20 dana objavit će natječaj za pršutoreznicu.

- Očekujemo da ćemo iznajmiti ta dva prostora i ponuditi još bolji sadržaj koji do sada nije bio u Dubrovniku - zaključio je za Dubrovački dnevnik direktor Sanitata Tomislav Tabak.

A.Č.

Popularni Članci