GUŽVOVITO U GRUŽU Počeli potpisi i za Kolindu, popričali smo s Frankovićem i Baračem (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: DD
Prikupljanje potpisa za kandidaturu aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović počelo je danas kod place u Gružu. Još jučer počelo je prikupljanje potpisa i za SDP-ovog Zorana Milanovića te Miroslava Škora i Mislava Kolakušića.

Na štandu HDZ-a bio je i gradonačelnik Mato Franković, koji je kazao kako će se potpisi prikupljati do 30. studenoga. Osim u Gružu, potpis će se moći dati i kod Tommyja, DOC-a, u Mokošici i ispred Sponze. Potpisi će se prikupljati i putem temeljnih ogranaka dubrovačkog HDZ-a, njih 14.

 - Imamo dobar odaziv, brojni sugrađani dolaze i potpisuju. Veseli činjenica da je u prvom danu gospođa Kolinda Grabar Kitarović skupila deset tisuća potpisa. To govori da uživa veliku podršku građana Republike Hrvatske. Nakon pobjede gospođe Kolinde Grabar Kitarović očekujemo da nastavi jednako predstavljati Hrvatsku na međunarodnom političkom nebu kao i dosad. Kako u Europskoj uniji, tako i u vodećim svjetskim zemljama. - rekao je Franković.

- Vi znate da je Hrvatska razvila izvrsne odnose i sa Sjedinjenim američkim državama, ali i ostalim zemljama. Mi prostorno jesmo mali, ali politički smo značajan faktor. I prije par dana u Zagreb je došla Europska pučka stranka sa svim europskim liderima koji su pripadnici te velike političke obitelji što je još jedna potvrda međunarodnog utjecaja Republike Hrvatske. - govori Franković.

Kaže kako očekuje pobjedu.

- Pobjeda ne može biti u prvom krugu s obzirom na veliki broj kandidata, ali očekujemo uvjerljivu pobjedu u drugom krugu. Želio bih naglasiti i da očekujemo korektnu i fer kampanju, bez podmetanja i uz natjecanje ideja. Mislim da je to nešto što predstoji nadolazećim vremenima. - dodao je Franković.

Na štandu SDP-a bio je predsjednik dubrovačke organizacije ove stranke Jadran Barač. Inače, SDP će potpise prikupljati danas i sutra na četiri lokacije. Radi se o lokacijama u Gružu, u Mokošicu, u Uvali Lapad i u DOC-u.

- Malo komuniciramo s građanima, pozvali smo kolege i iz Glasa, HSS-a i HSU-u. Ovo je lagana uvertira uz sve nadolazeće izbore. Prvo idu parlamentarni najesen, a onda i lokalni izbori u proljeće 2021. i tu će SDP izaći s najširim blokom i bit će jedina politička opcija koja će moći ugroziti današnju garnituru.

Osvrnuo se posebno na predstojeće predsjedničke izbore.

- Milanović u prvom redu shvaća državničku ulogu. On se ne ponaša kao starleta, on komunicira na način da iznosi provjerene i utemeljene stvari. Takvo načelo bi besmisleno bilo spominjati, ali nažalost u Hrvatskoj se politika estradizirala i besramno srozala. Danas najviši dužnosnici mogu govoriti što im padne napamet. U tom dijelu je Zoran Milanović za pet klasa iznad svih ostalih. - kazao je Barač.

- S druge strane, Zoran Milanović u osobnom smislu nema nijednu korupcijsku mrlju. Za njega nitko ništa ne može reći da je ukrao. Dok se Kolinda Grabar Kitarović pojavljuje s najgorim kriminalcima u svojoj kampanji. Postoje i prijepori tko joj je u zadnjoj kampanji financirao aktivnosti. Ta osoba je kompromitirana samim svojim likom i djelom, bez obzira na to što ima manjak kapaciteta da shvati svoj državnički dio kao predsjednica države. - naglasio je Barač.

Popularni Članci