'HOMAGE TO DUBROVNIK' Otvorena izložba dubrovačke akademske slikarice Romane Milutin Fabris (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Otvorenje izložbe dubrovačke akademske slikarice Romane Milutin Fabris, koja je svoje radove iz opusa „Homage to Dubrovnik“ predstavila u sklopu ovogodišnjeg izdanja projekta SupetART, održano je večeras u Hotelu Supetar u Cavtatu. 

SupetART je projekt koji publici u prostorima Hotela Supetar Cavtat predstavlja radove renomiranih umjetnica i umjetnika. Pokrenut je kao svojevrsni „artist-in-residence” program s ciljem promocije umjetnosti integrirane u sam prostor hotela.

Umjetnica Romana Milutin Fabris rođena je u Dubrovniku 1941. godine. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu te Likovnu umjetnost na Internationle Sommerakademia für bildende Knust u Salzburgu, gdje je radila u majstorskoj radionici poznatog austrijskog slikara i pisca Oskara Kokoschke. Uz više od 100 samostalnih izložbi sudjelovala je i u više od 150 kolektivnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi Romane Milutin Fabris inspirirani su Dubrovnikom, njegovim ulicama i pejzažem, a od slikarskih tehnika najčešće koristi temperu, ulje i akril na platnu.

Popularni Članci