'HRVATSKA KAKVU ŽELIMO' Ovo su najbolji dječji radovi iz Dubrovačko-neretvanske županije koji prikazuju viziju države (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Svečana dodjela nagrada natječaja za osnovne škole u sklopu projekta “Hrvatska kakvu želimo” danas je održana u hotelu Lero gdje su predstavljeni pobjednici, njihovi radovi i mentori.

Za nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu ”Hrvatska kakvu želimo”, kojeg je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovalo je 17 osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Natječaj se prvo provodio na školskoj razini, a potom je županijski ocjenjivački odbor izabrao najbolje radove u četiri kategorije.

U kategoriji likovnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su: Nora Ujdur – 4. razred, OŠ Župa Dubrovačka ; Ante Pecotić – 4. razred, OŠ Smokvica i Patricia Bogdan – 1. razred, OŠ Slano.

U kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su: Mariana Laus – 3. razred, OŠ Smokvica; Nikolina Protić – 4. razred, OŠ Blato i Emil Fak – 4. razred, OŠ Fra Ante Gnječ iz Staševice.

U kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su: Jan Škokić – 6. razred, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule; Magdalena Šimić – 7. razred, OŠ Orebić i Matija Glučina – 6. razred , OŠ I. D. Mišić iz Komina.

U kategoriji literarnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su: Toni Skurić – 8. razred, OŠ Cavtat; Josip Bačić – 5. razred, OŠ Župa Dubrovačka i Ana Baletić – 8. razred, OŠ Marina Getaldića iz Dubrovnika.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost krovne strategije razvoja Hrvatske do 2030. godine te se zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt prijavivši se na natječaj.

- Posao je složen, a mi kao Županija želimo doprinijeti u izradi dokumenta za koji se nadamo kako će biti kvalitetan. Svjesni smo koliko je važno kvalitetno planirati i drago nam je što su osnovnoškolci sa svojim mentorima omogućili vidljivost projekta - kazao je župan Nikola Dobroslavić poručivši kako će krovna strategija odrediti razvoj u idućem desetljeću te je važno pripremiti se i pomoći da ide nabolje.

Državna tajnica i zamjenice ministrice regionalnog razvoja i EU fondova istaknula je kako je posebno impresionirana činjenicom da većina djece kao viziju Hrvatske žele vidjeti čistoću i zeleni okoliš.

- S posebnom pažnjom sam pregledala radove iz Dubrovačko-neretvanske županije jer dolazim iz Dubrovnika. Netko iz Cavtata je napisao kako želi da se izgradi Pelješki most, e pa on će se ubrzo početi graditi tako da je ta želja skoro pa ostvarena. Nadam se da će se i ostale želje ispuniti, a mi u ministarstvu ćemo se potruditi da što više vaših ideja uvažimo - poručila je državna tajnica Nikolina Klaić.

Popularni Članci