INA ODLAZI IZ SUSTJEPANA Stiže Crodux, Raguž: Ribari ne trebaju biti zabrinuti, bit će plavog dizela

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
INA-ino skladište u Sustjepanu preko kojeg se plavim dizelom opskrbljuju plovila cijelog grada i okolice se zatvara s obzirom na to kako im nije produljen najam u objektu nad kojim gospodare Županijska lučka uprava i Luka Dubrovnik. Na njihovo mjesto stiže Crodux, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž.

„S obzirom na to kako sa Županijskom lučkom upravom imamo koncesiju nad objektom do 2023. godine, produljujemo ugovor samo na godinu dana i ne možemo je dati dugoročno. Kao dobar gospodar smo dosad davali priliku INA-i koja je već dugi niz godina tu da prihvati najveću izlicitiranu cijenu, no oni na nju nisu pristali. Crodux je tu cijenu prihvatio i dolazi u Sustjepan,“ izjavio je Raguž.

Dio ribara obratio se Dubrovačkom dnevniku uz bojazan kako u Sustjepanu neće biti plavog dizela odnosno kako će proći dugo vremena od zatvaranja INA-inog skladišta do dolaska Croduxa, a prva najbliža mjesta  u kojem ga mogu dobiti su Ploče i Lastovo.

„INA iz prostora treba izaći do 15. siječnja, a Crodux je u siječnju spreman ući u prostore i nudit će i plavi dizel. Na koncu, od siječnja i plaćaju najam po ugovoru pa mislim kako im se isplati što prije ući u prostor za koji plaćaju i da on ne zjapi prazan,“ objasnio je Raguž za Dubrovački dnevnik.

Popularni Članci