IZ BOLNICE NAJAVILI TUŽBU 'Adekvatnim liječenjem spašen je život pacijentice, a nipošto joj nije nanesena šteta'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Iz dubrovačke bolnice oglasili su se o nedavnim napisima o nesavjesnom liječenju u slučaju pacijentice iz Dubrovnika kojoj je odstranjena maternica.

"Temeljem nedavnih navoda u medijima o nesavjesnom liječenju jedne pacijentice OB Dubrovnik, a što je prema istim navodima rezultiralo odstranjenjem maternice zbog liječničke pogreške i nemara, dužni smo reagirati izjavom da uvidom u medicinsku dokumentaciju i medicinske postupke nisu utvrđeni nikakvi propusti u liječenju.

Opća bonica Dubrovnik zbog zaštite osobnih podataka i prava pacijentice na povjerljivost, ne može ničije podatke o liječenju iznositi u javnost jer se mora štititi privatnost  pacijentice. Međutim moramo istaknuti kako je adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice, a nipošto joj nije nanaesena šteta. Detaljni podatci o liječenju pacijentice mogu se dostaviti nadležnim institucijama na njihov zahtjev sukladno važećim zakonskim propisima.

Također, naglašavamo kako će Opća bolnica Dubrovnik poduzeti sve neophodne mjere za zaštitu dostojanstva Bolnice i njezinih liječnika, kako domaćih tako i vanjskih suradnika koji su neosnovano izloženi kleveti, vrijeđanju i prijetnjama," piše u priopćenju koje potpisuje ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.

Popularni Članci