KAKO I PRILIČI JEDNOM DUBROVNIKU! Zavirite u nove prostore policije u kojima će raditi sa strankama (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Radovi obnove prostorija Policijske postaje Dubrovnik financirani iz sredstava Grada Dubrovnika su dovršeni, a jutros su ih obišli načenik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i gradonačelnik Mato Franković. Riječ je o prostorima u kojima će raditi policijski službenici PP Dubrovnik sa svojim strankama, dakle u kojima će građani i posjetitelji prijavljivati probleme s kojima se susreću. 

"Ovo je prostor u koji dolaze svi naši sugrađani, ali i gosti Grada. Bilo je bitno da taj prostor izgleda adekvatno. To je dosad bio jedan derutan prostor, neprimjeren Gradu šampionu hrvatskog i svjetskog turizma," kazao je gradonačelnik koji je dodao kako je za tu namjenu izdvojeno nešto više od 800 tisuća kuna kako bi policijski službenici radili u kvalitetnim prostorijama, ali kako bi i dojam o Gradu bio kvalitetniji za sve one koji dolaze u Dubrovnik. 

Franković je istaknuo kako će Grad nastaviti s ulaganjem u sve žurne službe. 

"Kao što znate, potpomažemo Zavod za hitnu medicinu, HGSS, Opću bolnicu Dubrovnik te na taj način sudjelujemo u zajednici jer znamo kako te ustanove, iako Grad nije njihov osnivač, borave na području Grada Dubrovnika i našim građanima pružaju usluge. Zato je bitno da su dobro ekipirani, da imaju kvalitetnu opremu i dobre uvjete za rad," izjavio je. 

Pavličević je istaknuo zadovoljstvo suradnjom s Gradom koji je, kako kaže, uvijek imao sluha za pomoć policiji, u prvom redu službenicima koji rade s građanima i stranim posjetiteljima. 

"Grad Dubrovnik je šampion turizma, a sada imamo i prostorije koje zaslužuju visoku ocjenu. Dakako, ovo nije jedina pomoć; Grad Dubrovnik se priključio još nekim gradovima koji nastoje olakšati život policijskim službenicima koji nisu domicilno stanovništvo i koji nisu s područja Grada u sufinanciranju njihovog stanovanja," izjavio je dodavši kako će se urediti i sam ulaz u zgradu. 

Nove prostore pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci