KOCKANJE S LJUDSKIM ŽIVOTIMA 'Dionica od Komolca do Lozice pretvara se u trkaću stazu, napravite nešto, dogodit će se tragedija!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika upozorio je na divlju vožnju preko ulice 'Uz magistralu' koja se, kako kaže, neke dionice u gradu sve češće pretvaraju u trkaće staze, a na što je, tvrdi čitatelj, kao savjesni građanin morao upozoriti kako se ne bi dogodila tragedija. 

"Radi se o ulici 'Uz magistralu' koja se od Komolca pa sve do Lozice i dalje, noću pretvara u trkaću stazu kojom pojedini vozači jure i preko 130, 150 kilometara na sat. Nerijetko se to dogadja i po danu. Kao što znate, ta cijela ulica prolazi kroz niz naselja pa i kroz Staru Mokošicu," upozorio je, a tome je svjedočio u petak. 

"Svjedočio sam ulasku jednog vozila u Staru Mokošicu pri brzini od 97 kilemtara na sat - toliko je naime pokazao display koji mjeri brzinu i upozorava vozače na ulasku u Staru mokošicu. A u Staroj mokošici se nalazi i vrtić za djecu, dva pješačka prijelaza i nekoliko bočnih ulica. Samo je puka sreća da nije došlo do neke tragedije s teškim posljedicama. Ta dionica od semafora u Mokošici pa do Stare Mokošice je izrazito kritična," tvrdi čitatelj. 


Kako kaže, u Mokošici je javna tajna da se vikendom, obično posljednjeg vikenda u mjesecu organiziraju divlje trke cestom od INA-ine benzinske na Komolcu prema Brgatu. Nerijetko, nakon što završe s tim divljanjem po brdima, to sve prenesu i nastave kroz Mokošicu, kaže čitatelj dodavši kako 'to zna
svaki djelatnik spomenute benzinske postaje' te kako pretpostavlja da zna i širi krug ljudi.

"Nadam se kako će se ovo suludo kockanje s ljudskim životima prekinuti," zaključuje čitatelj. 

foto: arhiva

Popularni Članci